A lányom új kedvenc időtöltése

Gyereket nevelni nem könnyű. Azt gondolom, hogy ezzel minden szülő egyetért. A még nem szülő és a nagyszülő szokta ezt másképp gondolni, de aki épp benne van a gyereknevelés rejtelmes világában, azt gondolom, hogy osztja ezt a véleményemet. Mindegy, hogy fiúról, lányról, fiatal, egészen kicsike vagy serdülő kamasz, esetleg már kész felnőtt gyerekről van szó, igazság szerint azt gondolom, hogy az embernek még harminc évesen is gyerek a gyerek, és ugyanúgy aggódik érte, vágyik a társaságára, szeretetére és próbálja terelgetni, nevelni, mint kisgyerekként. Persze ezt még nem tudom, hiszen a lányom most lesz tizennégy éves.

Most lépett abba a korba, amikor a nőiességét színesíti és éli meg. Iszonyat nehéz ebben a korszakban lavírozni, hiszen vannak olyan dolgok, amiket a szülőnek meg kell ilyenkor tiltani és vannak olyan dolgok, amikben partnernek kell lenni, hogy a gyerek ne folyamatos nemleges válaszokban próbáljon érvényesülni, hanem szépen és fokozatosan tudja kialakítani a nőiességét és megélni azt, ami minden kamasz lánynak szükséges ahhoz, hogy felnőttként helyén tudjon minden dolgot kezelni a nőiességével kapcsolatosan. Nehéz eligazodni most nekem például a smink tekintetében is. Nagyon sokáig mindent tiltottam, de rájöttem, hogy egy nőnek igenis kell tudja szépen sminkelni magát, ezért változtattam, és ezt őszintén meg is beszélte vele.

Most ott tartunk, hogy közösen tanulunk sminkelni, vannak saját avon termékei amiket használhat, otthon mindig kipróbálhatja ezeket, ha egy-egy helyre, mondjuk színházba megyünk is sminkelheti magát elegánsan és finoman, viszont az iskolába szigorúan tilos bármi ilyet tennie. Amíg betartja ezeket a szabályokat nem tiltom teljesen meg számára a sminkelést. Ez pedig hihetetlen jól működik. A kedvenc közös időtöltésünk tehát már a smink leckék és a termékek kipróbálása, keresgélése. Ebben pedig legjobb partner a pipereshop.hu.