A férjem tréningje

Az ember, ha párt választ magának sokszor még akkor sincs könnyű dolga, ha ugyanabból a nemzetiségből és származásból választ, mert még így is számtalan, a különböző tájegységek miatt kialakult szokások vagy kommunikációs különbségek üthetik fel a fejüket, amelyekkel bizony sokszor elég nehéz mit kezdeni. Számtalan konfliktust alakítanak ki a mindennapok során egy egyszerű dologgal kapcsolatban is, pedig ugyanarról beszélünk, ugyanazt szeretnénk, csak épp máshogy kommunikáljuk le.

Döbbenten tapasztaltam egy idő után, hogy a férjem számára ez nem csak nálam áll fenn, a családi élet egyenletes működtetése során, hanem bizony egyre többször fordul elő a munkahelyén is olyan konfliktus, félreértés, stresszhelyzet, amelynek okaként én a különböző származást és temperamentumot tudtam megjelölni.

Erre azonban nem csak én figyeltem fel, hanem a humánpolitikai vezető is, aki éppen ezért felvette a kogwheel csapatával a kapcsolatot és segítséget kért a hatékony feloldásában. Az interkulturális tréning keretei között pedig számtalan szituációs játékkal, ismeretterjesztő előadással és egyéb technikákkal hihetetlenül ügyesen és hihetetlenül gyorsan meg is tanították nem csak a férjem, hanem az összes többi külföldi származású munkavállaló számára, hogy hogyan kell ezeket a szituációkat megfeleően és kellő hatékonysággal kezelni. Természetesen a magyar származású emberek is részt vettek ezeken, hiszen számukra is fontos, hogy felismerjék ezeket és hatékonyan tudjanak a szituációban működni.

Meglepetésemre a férjem otthon is elkezdett egyre konstruktívabban és hozzám hasonlatos módon kommunikálni, úgyhogy én is végtelen hálás vagyok nem csak a vállalat, de a partnercég számára is, hogy ennyire hihetetlen gyorsan sikerült hatalmas eredményeket elérni nála. Nagyon élvezi és látom rajta, hogy valódi értéket és tudást nyújtott számára ez a tréning. Nagyon jó látni, hogy egyre kiegyensúlyozottabb és sikeresebb is, nem csak a munkában hanem a közös életünkben egyaránt.